Over mij


Fijn dat je even langskomt.

Ik ben Alex van Leeuwen en woon in Hengelo. Ik fotografeer al vanaf heugenis en ben het altijd blijven doen, of het nu met mijn Canon is of, tegenwoordig, mobiel. Bij het fotograferen kijk ik niet op een uurtje extra, het resultaat en jou tevredenheid is voor mij het belangrijkste. 

De mens staat centraal bij veel foto’s die ik maak, ik fotografeer portretten, maar de mens in zijn doen en laten blijft een favoriet. Ogenbliks fotografie is, in mijn ogen, een van de meest uitdagende vormen van fotograferen. Vanuit het niets iets maken, de ware emotie proberen te vangen of dat nu op straat is (straatfotografie) op evenementen of het fotograferen van een uitvaart. Mijn ogen zien dan ook continue foto’s, immers is de camera slechts het instrument wat ik gebruik, mijn ogen hebben vaak de compositie al vastgelegd voordat ik de camera gebruik.

Deze vorm van fotografie leent zich bij uitstek voor festivals of om het spelen van je kinderen, van je gezin, je werkzaamheden bij bv. je bedrijf of noem maar op vast te leggen op een spontane maar professionele manier.

Ook draai ik me had niet om voor andere vormen van fotografie, ik kan mezelf allround noemen. Waar ik speciaal tijd voor maak is onweer fotografie het zogeheten stormchasen.