Over Mij

Over Mij

Welkom! Fijn dat je even langskomt.

Ik ben Alex van Leeuwen en woon in Hengelo. Ik fotografeer al vanaf dat ik een jaar of 18 was en ben het altijd blijven doen, of het nu met mijn Canon is of mobiel.

Van de vele dingen die ik leuk vind om te fotograferen is ogenbliks fotografie een van mijn favorieten en specialiteit. Vanuit het niets iets maken, de ware emotie proberen te vangen.

 

Ogenbliksfotografie is een wijze van fotograferen waarin een persoon, personen of handelen van personen onvoorbereid in een bepaalde situatie op de foto wordt gezet. Betreffende krijgt geen gelegenheid te gaan poseren. De bedoeling is spontaniteit. Het is de techniek om één ogenblik in het leven te bevriezen. In het Engels is zo’n snapshot ook wel bekend als candid-fotografie. Sociale- en straat fotografie vallen bv. onder deze categorie.

Deze vorm van fotografie leent zich bij uitstek om het spelen van je kinderen van je gezin, je werkzaamheden bij bv. je bedrijf of noem maar op echt op de foto te krijgen.

Als fotograaf is het de kunst, bij deze vorm van fotografie, om je zo onzichtbaar mogelijk te maken, dit kan op vele mogelijkheden.

 
Urbex, is ook stiekem toch wel een favoriet, De sfeer en spanning die dat met zich meebrengt, het inademen van iets dat was, het lopen in de voetstappen van weleer. Urbex doe ik puur voor mezelf, gewoon omdat het kan.
 
Interesse gekregen en meer weten? Bel me op voor de mogelijkheden.

 

 

Scroll Up